
Compliance & Labeling · September 11, 2026
Do You Need a License to Sell Non-Alcoholic Beer in Texas?
No. Texas defines alcoholic beverage and malt beverage at one-half of one percent ABV, and TABC says a beverage under 0.5% is not an alcoholic beverage.

Nick Bodkins · Co-founder, Avenor · New York
No. The Texas Alcoholic Beverage Code defines an alcoholic beverage as one containing more than one-half of one percent of alcohol by volume, and a malt beverage as one containing one-half of one percent or more, so a 0.0% beer, wine or spirits alternative is outside the Code and needs no TABC permit to sell. The Commission says so in its own words: a beverage under 0.5% ABV is not considered an alcoholic beverage in Texas and needs no product registration.
What Texas law says
Texas Alcoholic Beverage Code § 1.04(1) defines an alcoholic beverage as "alcohol, or any beverage containing more than one-half of one percent of alcohol by volume, which is capable of use for beverage purposes," and § 1.04(15) defines a malt beverage as "a fermented beverage of any name or description containing one-half of one percent or more of alcohol by volume, brewed or produced from malt." TABC's product registration FAQ answers the question directly: "Any beverage containing less than 0.5% ABV is not considered an alcoholic beverage in Texas and does not need product registration."
What that means for an out-of-state brand
A 0.0% product enters Texas in the FDA lane: registration, US agent, FSVP, Prior Notice and an FDA-format label (for a malt-based beer, a label under TTB's rules instead). It can sell direct to consumers, on Amazon, and to retailers without a TABC permit on either side of the sale. A licensed Texas beer distributor may carry it as well. TABC's Marketing Practices Bulletin MPB-031 sets out when the agency will not pursue a licensed distributor over its non-alcoholic sales: on separate invoices, with shelf fees, equipment and quantity discounts permitted for the non-alcoholic line, tie-sales to alcoholic product prohibited, and nothing that influences alcoholic beverage sales.
What it does not cover
The franchise point deserves its own sentence. Texas Alcoholic Beverage Code § 102.071(e) treats a licensed distributor's sale of a non-alcoholic beverage "produced or sold by a brewer of malt beverages and that bears the name, emblem, logo, or brand of a brewer of malt beverages" as a sale of malt beverages for the Code's territorial-limits and fair-dealing subchapters. Those subchapters apply to brewers that hold a Texas licence (§§ 102.51 and 102.71(4)), so it is a contract question for a brewer that already sells beer in Texas through a distributor, and it does not arise for a brand with no alcoholic line in the state. The 0.5% line is measured alcohol content: a product at or above it is a malt beverage and inside the Code.
Before you ship
Texas is one row in our state-by-state table of 0.0% beverage rules, which classifies non-alcoholic beer, wine and spirits alternatives for every state and records the source and the date each row was verified. For the brands we run, we confirm the lane for each product and each state before the first shipment, as part of holding the importer of record. This page is general information, verified 11 October 2026. Confirm with counsel and with the Texas Alcoholic Beverage Commission before acting on it.
Sources
- Texas Alcoholic Beverage Code § 1.04, definitions
- TABC product registration FAQ
- TABC Marketing Practices Bulletin MPB-031, distribution of non-alcoholic products by alcoholic beverage distributors
- Texas Alcoholic Beverage Code § 102.071(e), non-alcoholic beverages sold by a licensed distributor
- Texas Alcoholic Beverage Commission
Frequently asked questions
Does Texas treat 0.0% dealcoholized beer as beer?
No. Texas Alcoholic Beverage Code § 1.04 defines an alcoholic beverage as more than one-half of one percent alcohol by volume and a malt beverage as one-half of one percent or more, so a 0.0% product is outside the Code.
Do non-alcoholic wine and spirits alternatives need a license in Texas?
No. In Texas a beverage under the statutory threshold is not an alcoholic beverage, whatever its style, so wine and spirits alternatives sell as food alongside 0.0% beer.
Does a retailer need a license to stock non-alcoholic beer in Texas?
No. A product under 0.5% ABV is not an alcoholic beverage under the Code, so a retailer stocks it as a food with no TABC permit.

Written by
Nick Bodkins
Co-founder, Avenor · New York
Bringing a brand to the US? Let's talk.
Tell us where your brand stands today and where you want it in America. We'll come back with the first moves that matter for you.